Valokuvaaja

Pienestä lähtien päässä pyöri haave: oma yritystoiminta. Onneksi perheessä kannustettiin työntekoon. Heti 18 vuotta täytettyäni päätin riskillä toteuttaa pitkäaikaisen unelman ja perustaa oman yrityksen. Pian tuli muutto Joensuusta Turkuun, josta löytyi sopivat tilat omalle studiolle. Siitä alkoi tarina, joka on opettanut kaikenlaista yrittämisestä ja elämästä.

Tuotan asiakkaille lisäarvoa heille yksilöityjen korkealaatuisten valokuvien avulla ja haluan tuoda kuvattavan esille parhaalla mahdollisella tavalla. Oli kyseessä henkilö, brändi, palvelu, tuote tai vaikka liiketila. Korkealaatuinen kuvamateriaali on investointi, joka tuo siihen sijoitetun summan takaisin moninkertaisesti.

Jokaisessa keississä on omat haasteensa ja se tässä ammatissa onkin mielenkiintoista. Ottamiani valokuvia päätyy kaupunkien mainostauluihin, bussien kylkiin, erilaisiin lehtiin, nettiin, esitteisiin, televisioon, someen, vuosikertomuksiin, kirjoihin ja kotien seinille. Kuville asetetut kriteerit ovat usein korkeat, joten panostan jatkuvasti kehittymiseen kouluttamalla itseäni intohimoisesti ja investoimalla ammattilaitteisiin ja työkaluihin.

Kuulen tuollaisia kommentteja asiakkailtani lähes päivittäin. Se on mahtava tunne, koska silloin tiedän onnistuneeni tavoitteessani. Valokuvaajana ei useinkaan riitä, että hallitsee studiovalot, keikkavalaisimet, heijastimet, kameralaitteiston, kuvankäsittelyn ja muun teknisen puolen. Vaikka nuo kaikki tarvitsee osata, on kyse jostain paljon syvemmästä. 

Täytyy ymmärtää toista ihmistä ja päästä samalle ”aaltopituudelle”. Saada ihminen rentoutumaan ja tuntemaan olevansa hyväksytty. Näin hän voi olla kuvissa omana aitona itsenään ilman kahlitsevaa itsekritiikkiä. Näyttelijöiden ja ammattiesiintyjien kanssa kuvatessa tämä on melko helppoa, mutta ”tavallisten” ihmisten kanssa se vaatii usein enemmän ymmärrystä ja psykologista silmää. Monilla kun on syvälle pinttyneitä kriittisiä ajatuksia itsestään: omasta hymystä, vartalonmallista ja mistä tahansa itseen liittyvästä. Missiona minulla on murtaa näitä ihmisillä olevia ikäviä oletuksia itsestään.

Luonteeltani olen peruspositiivinen ja kuulemma helposti lähestyttävä, joten tykkään että kuvaustilanteessa on rento ja hyvä meininki. Kun kaikilla on kivaa, jokainen onnistuu kuvissa omana itsenään.

Yleensä lähden toteuttamaan toimeksiantoa sillä fiiliksellä, että tässä kuvauksessa on tultava paras koskaan ottamani kuva

Olen kustannustehokas ja joustava yhteistyökumppani. Pitkäikäinen yhteistyö asiakkaiden kanssa on parasta

Muutamia kuvaamiani asiakkaita