"Tsemppaava
valokuvaaja"

”Yleensä en koskaan onnistu valokuvissa. Miten sä sait musta noin hyviä kuvia?”

Kuulen tuollaisia kommentteja asiakkailtani lähes päivittäin. Se on mahtava tunne, koska silloin tiedän onnistuneeni tavoitteessani. Valokuvaajana ei useinkaan riitä, että hallitsee studiovalot, keikkavalaisimet, heijastimet, kameralaitteiston, kuvankäsittelyn ja muun teknisen puolen. Vaikka nuo kaikki tarvitsee osata, on kyse jostain paljon syvemmästä. 

Täytyy ymmärtää toista ihmistä ja päästä samalle ”aaltopituudelle”. Saada ihminen rentoutumaan ja tuntemaan olevansa hyväksytty. Näin hän voi olla kuvissa omana aitona itsenään ilman kahlitsevaa itsekritiikkiä. Näyttelijöiden ja ammattiesiintyjien kanssa kuvatessa tämä on melko helppoa, mutta ”tavallisten” ihmisten kanssa se vaatii usein enemmän ymmärrystä ja psykologista silmää. Monilla kun on syvälle pinttyneitä kriittisiä ajatuksia itsestään: omasta hymystä, vartalonmallista ja mistä tahansa itseen liittyvästä. Missiona minulla on murtaa näitä ihmisillä olevia ikäviä oletuksia itsestään.

Luonteeltani olen peruspositiivinen ja kuulemma helposti lähestyttävä, joten tykkään että kuvaustilanteessa on rento ja hyvä meininki. Kun kaikilla on kivaa, jokainen onnistuu kuvissa omana itsenään.

Yleensä lähden toteuttamaan toimeksiantoa sillä fiiliksellä, että tässä kuvauksessa on tultava paras koskaan ottamani kuva

Pienestä lähtien päässä pyöri haave: oma yritystoiminta. ”Lakkaa haaveksimasta” sain kuulla melko usein jo pienenä ja sehän vain lisäsi innostusta ryhtyä isompana yrittäjäksi. Onneksi oma perhe kuitenkin ymmärsi ja suvussa on aina ollut moniakin yrittäjiä. Vihdoin 18 vuotta täytettyäni päätin riskillä toteuttaa unelman ja perustaa oman yrityksen. Pian tulikin muutto Joensuusta Turkuun, josta löytyi sopivat tilat omaa studiota varten. Siitä alkoi tarina, joka on opettanut kaikenlaista yrittämisestä ja elämästä.

Minulla on halu tuottaa asiakkaille lisäarvoa heille yksilöityjen korkealaatuisten valokuvien avulla ja tuoda esille kuvattava parhaalla mahdollisella tavalla. Oli kyseessä yksityishenkilö, brändi, palvelu, tuote tai vaikka liiketila. Hyvät valokuvat on usein investointi, joka tuo siihen sijoitetun summan takaisin – moninkertaisesti.

Jokaisessa keississä on omat haasteensa ja se tässä ammatissa onkin parasta. Ottamiani kuvia päätyy kaupunkien mainostauluihin, bussien kylkiin, erilaisiin lehtiin, nettiin, esitteisiin, televisioon, someen, vuosikertomuksiin, kirjoihin, kotien seinille jne. Ottamilleni kuville asetetut kriteerit on usein korkeat, joten panostan jatkuvaan kehittymiseen kouluttamalla itseäni intohimoisesti ja investoimalla korkealaatuisiin ammattilaitteisiin ja työkaluihin. 

Olen kustannustehokas ja joustava yhteistyökumppani. Yleensä parasta onkin pitkäikäinen yhteistyö asiakkaiden kanssa.

Valmistautumassa Suomen Pankin ryhmäkuvaukseen

Haluan olla kustannustehokas ja joustava yhteistyökumppani. Pitkäikäinen yhteistyö asiakkaiden kanssa on parasta

Valokuvaus on toteutettavissa oikeastaan missä tahansa. Keikoilla mukana kulkee kalustoa kamerarungoista akkukäyttöisiin studiovaloihin. Ja Turussa sijaitseva valokuvastudioni soveltuu monenlaisiin kuvaustarpeisiin. Studiolla on valaisimia erilaisten tunnelmien luomiseen, valkoinen viisi metriä leveä mainoskuvatausta ja muita taustoja. Lisäksi löytyy green screen, tuulikone ja savukone.

Tarvittaessa myös ammattilaisista koostuvan tiimin kokoaminen onnistuu. Verkostosta löytyy kokeneita malleja ja taitavia meikkaajia, kampaajia ja stailaajia. Kun välillä tulee kuvauksia,  joissa noiden alojen ammattilaisia tarvitaan.

Vielä niistä lukuisista yrittäjyyteen liittyvistä varoituksista, mitä yleisesti sain jo lapsena kuulla… Onneksi kuitenkin uskalsin lähteä tälle matkalle. Se on ollut usein myös haastavaa enkä kiellä, ettenkö välillä olisi ollut myös hyvin uupunut. Okei, pari burnoutia takana. Olen kuitenkin aina uskonut siihen, että sinnikkyys ja kova työ palkitaan.

Nyt olen työskennellyt kokopäiväisenä yrittäjänä valokuvausalalla 13 vuoden ajan. Nykyään olenkin äärimmäisen kiitollinen siitä, että saan tehdä juuri sitä työtä mitä rakastan ja vielä upeiden yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

Mikä on Teidän tarina? Hienoa, jos päästään tekemään yhteistyöllä upeita juttuja!

Kannettava studio 6000  tehtaalla

Katso video
Kuvattavana näyttelijä Anu Sinisalo Aleksanterin Teatterissa mainosjulistetta varten. Taustalla näyttelijä Kalle Lamberg ja kampaaja-maskeeraaja Minna Pilvinen

Muutamia kuvaamiani asiakkaita