Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä muutamia yleisimpiä asiakkaiden kysymyksiä ja ajatuksia

Missä kaikkialla kuvauksen voi järjestää?

Kuvaukset voidaan toteuttaa joko studiollani Turussa tai sitten oikeastaan missä tahansa, minne nykyaikaisilla kulkuneuvoilla pääsee. Luovuudella ja nykyaikaisella teknologialla saa taltioitua aivan upeita kuvia melkeinpä missä tahansa, mikä sopii parhaiten kuvattavan luonteeseen – urbaani ympäristö, luonto tai kenties joku hyvinkin juhlava paikka.

Kuvaatko pelkästään malleja ja julkkiksia?

Vaikka kuvaan välillä myös näyttelijöitä ja julkisuudessa esillä olevia henkilöitä, silti ylivoimaisesti suurin osa asiakkaistani on ”aivan normaaleja ihmisiä”. 

Minun intohimo on saada ihminen hyväksymään itseään paremmin. Haluan tuottaa kaikenlaisille ihmisille onnistuneita ja tyylikkäitä valokuvia – henkilön ikään, kokoon, ihonväriin tai asemaan katsomatta. 

En koe olevani kovin kuvauksellinen

Kuulen todella usein ennen kuvausta, kun kuvattava jopa moittii itseään: omaa hymyä, leukaa, nenää, silmiä tai jotain tiettyä kohtaa kasvoissa tai vartalossa. 

Usko minua, meillä jokaisella on oma kamppailumme itsekritiikin kanssa. Mutta se ei saa enää olla rajoittava este. Jo pelkästään valaisulla ja poseerauksilla saadaan ihmeitä aikaan. Rennon kuvaustilanteen lisäksi.

En löytänyt haluamaani kuvausta

Ota ihmeessä yhteyttä ja kerro toiveesi kuvaukseen liittyen. Täällä nettisivuilla on esiteltynä vain suosituimpia ja yleisimpiä kuvauksen aiheita. Joten on hyvin mahdollista että päästään kuvaamaan, vaikka et löytänytkään juuri etsimääsi

Mitä kaikkea hintaan kuuluu?

Kuvaushintaan kuuluu kuvauksen suunnittelu, itse valokuvaus, kuvien läpikäynti kuvagalleriaa varten, kuvagallerian toimitus, valittujen kuvien huolellinen käsittely ja toimitus. Eli yhden tunnin kuvaus pitää sisällään useamman tunnin työn.

Tässä asia, mitä asiakas harvoin tietää: kuvaushinnasta maksetaan myös arvonlisävero 24%, omat verot, studion ja yrittäjän vakuutukset, studion vuokra, laitteistokulut ja monenlaisia muita kiinteitä ja juoksevia menoja.

Tarvitsen vain käsittelemättömiä kuvia

Toimitan käsittelemättömän koevedokset vesileimalla varustettuna kuvagalleriaan, josta saat valita lopulliset valmiiksi käsiteltävät otokset. Eli kuvia ei saa ladata ja käyttää käsittelemättöminä. Tällä visuaalisella alalla kuvankäsittely on hyvin suuressa roolissa, niin käsittelemättömien kuvien antaminen julkaisukäyttöön olisi kuin autonvalmistaja toimittaisi asiakkaalle auton ilman maalia. Tai musiikkiartistin keskeneräinen versio kappaleesta julkaistaisiin ikäänkuin valmiina Spotifyssä tai levytettynä.

Valitut kuvat käsitellään vielä huolellisesti parhaan laadun takaamiseksi ja ne toimitetaan korkealla resoluutiolla. Joten kuvien koko riittää somen lisäksi myös kehitettäviin valokuviin ja jopa tauluihin. Kuvatiedostoja saa käyttää vapaasti ja niistä saa teetättää valokuvia vaikka vuosienkin kuluttua.

Haluaisin kuvauksen, mutta budjetti ei riitä…

Missioni on saada kaikenlaisista ihmisistä upeita kuvia. Tämän vuoksi pidän myös hintani kohtuullisina etenkin siihen työmäärään nähden, millä tavalla panostan jokaiseen kuvaukseen. Kuvauksen voi maksaa myös osamaksulla.

Etenkin yritykselle kuvaus on investointina jopa huvittavan pieni suhteessa siihen, mitä saa vastineeksi. Hyvät kuvat maksaa itsensä takaisin jopa monin kerroin. Yksityiset asiakkaani yli kymmenenkin vuoden takaa kiittävät minua edelleen siitä, että heille on jäänyt monia ikimuistoisia valokuvia.

Muita kysymyksiä mielessä?

Loistavaa! Ei muuta kuin anna palaa ja kysy rohkeasti lisää joko viestillä tai soittamalla. Palataan!